petek, 20. maj 2011

Giro d'Italia 2011, Stage 13 - Grossglockner

presented by triptracker.net

Pa je leto spet naokoli. Spet gremo na Giro d'Italia. Že lani oktobra, ko so prireditelji dirke objavili traso za leto 2011, je padla odločitev, da bi bomo ogledali etapi na Grossglockner in naslednji dan na Zoncolan. Apartma za prenočitev smo si izbrali v kraju Koetschach-Mauthen v Ziljski dolini , nekje na pol poti med Grossglocknerjem in Zoncolanom.



Pot proti izhodišču kolesarskega vzpona na cilj etape pod Grossglocknerem iz vasi Dollach, je potekala iz Spittala naprej po dolini reke Möll. Pogled na vrhove hribov, nad katerimi so se 'napihovali' oblaki, je v gorah popoldan obetal pestre vremenske pojave.



Vzpon na cilj etape sva s Slavcem podaljšala še do tunela pod vrhom Hochtora, kjer naju je dosegla kratka snežna ploha. Po manjšem okrepčilu (radler) in krajšem počitku, sva se spustila nazaj proti dolini in naprej gor proti ploščadi pri Franz-Joseph Haus. Tam smo se srečali z najinima prijateljema, ki sta prišla peš iz Heiligenbluta. Imeli smo kar nekaj časa na slikanje ledeniške pokrajine, nakupovanje spominkov in polnjenje baterij (beri: pivo in sendvič). Vreme se je spreminjalo iz minute v minuto. Spustila sva se proti cilju etape. Ko sva se ustalila nekje 700 metrov od cilja, je vreme nakazalo dež in nadela sva si nepremočljivo opremo. Prva kolesarja, Alberto Contador in José Rujano sta poletela mimo nas, potem pa so sledili še ostali najboljši. Ujela naju je tudi kamera RAI3.




Kmalu po prvih tekmovalcih sva se spustila do avta. Na spolski mokri cesti je bil 'promet' zelo gost in narekovala je veliko previdnost. Pri avtu sva si privoščila slovenski radler, ki je ostal hladen v hladilni skrinji. Sledil je premik proti apartmaju, kjer smo v vasi našli gostišče, kjer postrežejo z odličnimi pizzami in hladnim pivom. V apartma smo prispeli malo pred 22 uro. Poskrbeti je bilo potrebno za vlažna oblačila in predvsem za mokre kolesarske čevlje, katere je bilo potrebno obuti naslednji dan.

V slabih petih urah sva prevozila 67 km in 2200 višinskih metrov.

Zemljevid:



site has been discontinued


Profil:




Slike:



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vaš komentar