ponedeljek, 26. maj 2008

Giro d'Italia 2008, Stage 15 - Our little Giro

presented by www.google.com/maps



Končno spet Giro – v živo. S kolegom sva se v soboto popoldne odpravila proti vasi Olang pod znanim smučiščem Kronplatz. Ker smo tam skoraj vsako zimo, nama logistika ni predstavljala nobenih težav, le 2 urni zastoj na avtocesti pred Spitallom je nekoliko dvignil krvni pritisk...
Naslednji dan se z avtom odpeljeva do La Ville. Potem pa naprej s kolesom do Corvare in preko prelaza Campolongo do Arabbe, kjer je bil start 15 etape Giro d'Italia. 



V Arrabi je bilo polno gledalcev, kolesarjev, spremljevalcev, navijačev, novinarjev, avtomobilov, avtobusov, tovornjakov... V silni množici različnih barv dresov sva našla barve moštva Lampre in pozdravila Simona Špilaka. Po startu so se vsi kolesarji in spremljevalna vozila kar izstrelili proti prelazu Pordoi, vsi ostali na v nasprotno smer, kjer so kolesarje pričakali ob poti do cilja. Da bi se izognila gneči, sva šla najprej na kavo in pivo.



Pravijo, da ni Gira brez padca. Tudi sam sem to izkusil. Bil sem pripravljen za začetek poti proti prelazu Falzarego, spodnja noga je bila zapeta na pedal, želel sem pognati drugi pedal, vendrar sem v nekaj zadel. Težišče se je prestavilo na drugo stran, spodnje noge nisem mogel hitro odpeti (novi čevlji) in padel sem kot ploh. Posledica: bolečina je izginila, odrgnine pa se celijo.
Na prelazu Falzarego sva se postavila na strateško mesto 100 metrov pred vrhom prelaza. Blizu je bil avtodom s satelitsko TV in seveda prenosom dirke. Pretirane gneče ni bilo in fotoaparat je bil pripravljen. Vmes se pričelo rahlo deževati in takrat so mi prišla prav oblačila, ki so moj nahrbtnik naredila težjega kot ponavadi. Na bližnjem majhnem smučišču so nekateri celo smučali. Verjetno zato, da jih je posnela kamera RAI iz helikopterja. Napetost pri sosednjem avtodomu je naraščala, kar je pomenilo, da se karavana bliža prelazu. Kolesarji so švignili mimo z neverjetno hitrostjo, težko je bilo prepoznati posamezne kolesarje. Tako so ostali Valjavec & Comp. brez najine glasne podpore. 



Dež je odšel hitro, tako kot karavana. Pripravila sva se še na krajši vzpon na prelaz Varparola in na 16 km dolg spust proti La Villi. Ostala nama je še pot z avtom do apartmaja, hitro tuširanje in slastna večerja. Vseskozi pa so misli uhajale na ponedeljek. Kako, kdaj, kje na KRONPLATZ?




Višinski profil:




P.S.



Picasa web album:



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vaš komentar